Marija Magdalena – sveta prostitutka

Vstopamo v posvečeni čas Velike noči, ki s seboj prinaša izjemno arhetipsko zgodbo za tiste, ki imajo oči, da vidijo in ušesa, da slišijo. Vnebovzetje, ki ga mnogi opevajo nosi s seboj izjemno simboliko in zgodbo Jeshua, ki je bil križan, a se je pred tem soočil s svojimi petimi ranami, ki jih nosimo v sebi vsi. Bil je izdan, zavrnjen, ranjen, zapuščen od vseh in ločen od vseh. Imel je celo občutek, da ga je zapustil sam Bog, dokler se ni pomiril s seboj in presegel samega sebe.

Dokler se dajemo na križ, se sodimo in križamo za vsako “napako”, ki jo naredimo, smo ujeti v svetu osebnosti in iluzije. Potrebno je preseči to iluzijo in vstopiti v resnico, kjer vse samo je, kjer vstopiš v srce in sebe ter vse okoli sebe daš v srce in se osvobodiš.

Marija Magdalena je poznana kot sveta prostitutka in zaradi tega je ta izjemen čas tisti, ki nam prinaša na površje vse sodbe in obsodbe, ki jih doživljala. Kajti ta del je prisoten v arhetipski obliki v vsaki ženski. In pomiriti se moramo s svojo prostitutko, v sebi. To kar je skriti del zgodbe je, da Jeshua brez Marije Magdalene ne bi mogel opraviti svojega poslanstva na Zemlji.

V skritem gospelu Marije Magdalene, Filip in Tomaž razkrivata, da sta bila Jeshua in Marija Magdalena poročena in da sta na svojo poročno noč vstopila v poročne sobane v iniciacijski proces Hieros Gamos.

Sveta poroka o kateri je govora, ni mistična meditacija ali jogijsko stanje zavesti. Zgodi se v telesu. Zgodi se z osebo, ki je tvoj dušni partner in s katerim je duša izbrala, da bo tisti, ki te bo prebudil v tvoj polni potencial. Skozi zgodovino je znana praksa svete poroke, Hieros Gamos, Yab-Yum, ki je tudi globoko v srcu Tantre. HIeros Gamos je iniciacijski proces, kjer se partnerja združita v seksualnem aktu z jasno namero, ki je vključeval sveto pripravo, sveto srečnje in sveti poljub v katerem se duši združita in povežeta. Ta eksplozija orgazmične svetlobe združenja boga in boginje spomni na polnost dušnega potenciala te povezave. In ko enkart vstopimo skozi ta vrata, postanemo Ljubimci z velikim L. Ljubimci življenja, lepote, ljubimci ljubezni in svetlobe.

Tega, kar nam ne razkrijejo v znanih spisih je, da je Jeshua lahko preživel križanje in bil vnebovzet ravno zaradi te mistične povezave, ki sta jo imela z Marijo Magdaleno, kajti ona ga je podprla s svojo energijo v njegovem ponovnem rojstvu, kajti le ženska ima to sposobnost rojevanja. Sposobna je ponovno roditi samo sebe in skozi svojo sposobnost kreacije ponovno roditi tistega, ki izbere. Tako kot je Isis obudila od mrtvih Ozirisa je Marija Magdalena s to isto sposobnostjo pomagala Jeshui. Marija Magdalena ni nikoli zapustila Jeshue skozi celoten proces petkove preizkušnje kot tudi skozi vse izzive na njegovi poti. Kot Isis je sodelovala pri pripravi njegovega telesa in vseh posmrtnih procesih, pri pripravi njegovega telesa na ponovno vstajenje. Znano je, da so bile Marije tiste, ki so Jeshuo umile in ga obredno mazilile. Skozi Gospel Filipa izvemo, da je bila Marija Magdalena tista, kateri se je Jeshua prikazoval tudi po smrti kot Kristus, prejela pa je tudi mistična učenja po njegovem vnebovzetju, ki jih je nato prenesla v Evropo in ki so osnova številnim redom, ki naj bi skrbeli za njeno zapuščino.

Številne ženske zgodovine, kot je Isis, pa kraljica Sheba, ki naj bi bila faraonka Hatshepsut, pa hebrejska Asherah in gnostična Sophia so poznale skrivnosti Hieros Gamosa in alkemične skrivnosti, kako pridobiti moč za proces vnebovzetja. Zgodovinsko gledano je šlo vedno za združitev v iniciaciji svete poroke, ko je bilo potrebno ustvariti velike preobrazbe v svetu. In vsi kralji, ki so šli skozi ta proces, so po njem močno vplivali na človeštvo.

Praksa svetega spolnega združenja pa ni bila le del velikih imen zgodovine. Že 4000 pr.n. št. so obstajali templji posvečeni boginji Innani ali Ishtar, ki je boginja, ki je pod svoje okrilje vzela Ostaro ali Veliko noč. Njeno ime so namreč izgovarjali Easter. Pomladno enakonočje je bil skozi zgodovino čas, ko so obredno opravljali Hieros Gamos. In tako so zajčki in jajca, ki so simboli boginje Innane postali del velike noči. Svečenice Qadishtu, Hetere, Entu ali Aditu, v različnih tradicijah so imele različan imena, ohranilo se je grško – Hetaira, so bile zadolžene za to, da so mlade fante, ki so postali moški uvedle v spolnost in jih poučile o skrivnosti ljubezni in ohranjanja svoje življenjske moči skozi spolnost. V Mezopotamiji so na pomladno enakonočje opravljali letni ritual med kraljem in visoko svečenico, ki je zagotovil plodno letino in je med ljudi prinesel božansko energijo plodnosti. Svečenice templja so imele naziv  “Hierodule of Heaven” kar je pomenilo služabnica svetega. V teh časih je šlo za veliko čast in izjemno svetost, ko sta se v iniciaciji Hieros Gamos združila moška in ženska esenca. V tem času je bila sveta prostitucija, kot so to poimenovali veliko kasneje, v Rimu, religiozna praksa čaščenja, kjer sta bili spolnost in duhovnost eno in isto.

Sama rada rečem, da je spolnost najhitrejša pot do Boga, ko se zliješ v Eno in enostavno izgineš v brezmejni svetosti, nežnosti in strasti. To je eno največjih daril, ki nam je dano, vendar lahko svetost spolnosti prepoznamo in jo prakticiramo šele, ko sprejmemo in ljubimo svoje telo. Ko telesu damo njegovo veljavo in prepoznamo, da gre za naš tempelj in tako tudi delamo z njim. Dokler ženska ne pozna svoje vrednosti, dokler se ne prepozna kot boginja in ceni sebe v polnosti, tega ne more izkusiti.

In vse se začne z maternico. Vse svečenice so poznale vrednost svoje maternice in tega kakšno moč nosijo v sebi. To so negovale in delile le s tistimi, ki so to moč razumeli in so jo uporbili v dobro in služenje. Seveda je bilo to znanje kasneje tudi zlorabljeno in zaznamovano, prekleto in demonizirano. In vse to nosimo v sebi. In vse to v tem posvečenem času prihaja na površje, da se s tem soočimo in to v sebi očistimo.

V knjigi Lesley Crossingham Amma Na Tha, govori o Mariji, ki je prišla v Egipt v tempelj boginje Isis, ko je prvič dobila menstruacijo in začela svoje učenje, da bi postala svečenica Qadishtu. Učila se je svete spolnosti, kjer je postala živeči gral za Boginjo, da je vstopala v starodavni ritual Hieros Gamos ali sveto poroko. Marija Magdalena je bila dolgo časa zanikana tudi zaradi njene močne poveznosti s seksualnostjo in njene moči ženstvenosti, ki jo je polno živela. Vse Marije so bile finančno neodvisne in so v začetku njegove poti finančno podpirale Jeshuo, bile so visoke svečenice in imele so moč v svojih rokah, ki so jo ljudje poznali, zato so jih zaradi tega privilegija zaničevali in kasneje so to v religiji izkoristili v svojo prid in jih ožigosali za prostitutke. Vendar je v podtalnih krogih resnica o Mariji Magdaleni preživela tisočletja zaničevanja. Ne glede na to, da so z njeno podobo manipulirali, se v letu 2013 in onkraj, ko se boginja vrača, prebuja tudi vedenje in modrost, ki jo je ta izjemna ženska ohranila za nas, da jo prebudimo in obudimo to sveto znanje seksualnosti, povezanosti. Da se spomnimo, da smo življenje. In da je življenjska energija, ki teče skozi nas ista kot spolna energija in je ista kot kreativna energija, vse to je ena in ista energija, ki je del vseh nas.

Zato je čas, da se spomniš, da si ljubezen, da si svetloba, da si življenje. Čas je, da spoštuješ in ceniš sebe, kajti izjemna si, unikatna si, edinstvena. Bodi, kar si!

Namarie

Taja Albolena

 

Eden odgovor na “Marija Magdalena – sveta prostitutka”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja