Mlaj je čas za ritual…

Ženske smo bitja procesov. Proces je neprekinjen tok trenutkov. Ženska svojo ženstvenost odkriva skozi svoje notranje procese – procese v telesu, v psihi, v našem vsakdanu, v življenjskih spremembah, ki se dogajajo. Ženska narava in ustroj ženskega telesa, proces rojevanja, kot tudi mesečni cikli, žensko spodbujajo k stiku s svojim telesom. Telo žensko skozi te procese opozarja, da želi biti uzrto in negovano. Naklonjenost do ženstvenosti in do svojega telesa je ena ključnih veščin za sodobno ženko, ki je razpeta med partnerstvom, domom in kariero.

Da bi našla ponoven stik s svojo izvorno žensko naravo in začutila v sebi vrednost, samospoštovanje, ter samozaupanje, mora upočasniti. Brez upočasnitve ne more začutiti pristnega stika s svojo notranjostjo, s svojo žensko dušo.

Vsak proces ima svoje faze skozi katere potujemo. Tudi razcvet ženske nas vodi skozi štiri pomembne faze, ki so za žensko ključnega pomena. Proces porajanja novega bitja ali sebe nas vodi skozi prvo fazo odpiranja ali pripravljanja svetega prostora, da se novo seme lahko prime in v tem svetem prostoru raste.

Mlaj predstavlja začetek novega cikla, svež začetek. V rodni fazi menstruacija predstavlja čas notranjega mlaja ženske. Mlaj je čas, ko je luna polna potencialov, ko izbiramo kreativna semena, ki jih s pomočjo namere popeljemo na pot rasti in razvoja. Mlaj je optimalen čas za sejanje novih kreativnih semen.

Sodobna ženska je ločena od ciklov mame narave, luninih ciklov, hkrati pa je pozabila na izjemno moč ritualov, preko katerih ženska ustvarja sveti prostor. Mlaj je čas za ustvarjanje svetega prostora, zase.

Rituali so več kot zgolj vsakodnevne navade in več kot zgolj utečena rutina. Za ženske je ritual ključnega pomena, kajti skozi ritual ženske v procesu zapiramo vrata enemu nivoju in odpiramo vrata drugemu. Rituali sidrajo stvari na Zemljo, povezujejo duhovno z materialnim.

Ritual je aktivnost, ki ti pomaga, da ostaneš povezana in motivirana. Ritual je zavestno opravljena aktivnost, ki ni časovno ali prostorsko opredeljena. Ženska ritual kreira iz svoje notranjosti, zato je ključnega pomena, da je v stiku s svojo notranjostjo. Sveti prostor ženska ustvarja iz svoje maternice. Maternica je sveti prostor ženske in iz maternice ženske, ki se povežejo v ženskem krogu ustvarijo sveti prostor, sveto posodo, v kateri se lahko odvija proces alkimiziranja, proces zdravljenja.

Druga faza v razcvetu je faza sprejemanja, ki nam pogosto povzroča več težav kot prva. Seme je potrebno sprejeti in mu omogočiti, da se ugnezdi, da se kaljenje in proces rasti lahko začne.

V procesu porajanje sebe je ključnega pomena, da zmoremo sprejeti sebe, vse dele sebe s sočutjem, brezpogojno ljubeznijo. Ključno je, da zmoremo vse dele sebe spoznati, sprejeti, jih dati v srce.

Tretja faza v procesu je faza negovanja. Negovanje ni razvajanje. Negovanje ni delovanje. Niso aktivnosti, ki jih narediš. Negovanje je povezano s tem, da si to kar si in da to, kar si sprejela objameš in dopustiš, da teče skozi tvoje telo, se razliva skozi tvoje življenje, se dotika tvojega srca in iz tebe, iz tvojega srca, se dotikaš src drugih ljudi.

Da si v negovanju, moraš biti ta ženska, ki ti si. Biti kvaliteta, ki jo želiš podeliti. Biti ljubezen. Biti mir. Biti svoboda.

Rojstvo je četrta faza razcveta. Da bi lahko rodile samo sebe, se je potrebno predati toku življenja. Začutiti je potrebno živost, ta tok življenja, to, kar se zliva skozi tebe in te neguje, da bi se lahko predala. Prepuščanje temu valu življenja od nas terja samozaupanje.
Predaja toku življenja je faza praznovanja, ki nas vodi v nov cikel, v nov proces, ki se začne s tem, da se odpremo še bolj, sprejmemo še več, se negujemo še bolj in praznujemo še bolj strastno, zavzeto in predano.

Tukaj si, da v ta svet porodiš Sebe. Ti si ta Ženka, ki Ti je namenjeno Biti. Uporabi modrost svojega telesa in poznavanje ritualov za svoje rojstvo, za svoj Razcvet.

Več o ritulih si lahko prebereš v članku na spletni povezavi tukaj…

Vsak mesec je na voljo nov ritual ob mlaju. Aktualni ritual najdeš na spletni povezavi tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja Albolena je strastna raziskovalka ženstvenosti, ki ve, da srečna ženska sije. Taja srčni ženski, ki se trudi in dokazuje, da zmore vse sama, pokaže, kako s svojo svetlobo spreminja svet in moškega s svojim zadovoljstvom ter radostjo, da je ta Ženska, za katero se je rodila, da je, navdihne, da postane boljši moški. Več najdeš na www.divine.si

Eden odgovor na “Mlaj je čas za ritual…”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja