Zasramovanje s strani ženske

Želela bi si, da bi živela v svetu, kjer ženske podpirajo druga drugo in presegajo senčne navade nezaupanja, primerjanja, tekmovalnosti, sojenja, opravljanja in privoščljivosti. Več kot enkrat sem bila priča ali pa sem izkušala na lastni koži, kako je ženska pomanjšala svojo takoimenovano tekmico, da bi ona izpadla bolj pomembna.

Še vedno me osupne, ko vidim, kako se v ženski družbi pričakuje, da bi morale biti stvari, ki jih počneš zastonj. Ali pa da bi morala nasvete deliti z drugimi zgolj zato, ker bi ženske morale držati skupaj.
Vedno znova vidim, kako je delo moških, ki v resnici sploh nimajo izkušnje kako je biti ženska in učijo o tem, bolj cenjeno kot delo ženske, ki stvari deli iz lastne izkušnje.

Verjetno se me je tudi zaradi tega danes tako globoko dotaknil zapis Marianne Williamson v katerem deli svojo izkušnjo…

»Pred nekaj dnevi je nekdo objavil, da je želela duhovno vodstvo glede naše trenutne politične situacije, in sem ji povedala, da bo prihodnji teden izšla ob 20. obletnici moja knjiga “Zdravljenje duše Amerike”. Svoje srce in dušo sem iztisnila v pisanje te knjige pred dvajsetimi leti in spet v zadnjih nekaj mesecih in delila vse, kar sem se v preteklih letih naučila o duhovnosti in politiki v Ameriki.

Vsa, ki to bere kot pisatelj, ve, da ni enostavno pisati knjige. Ne gre zgolj za nekaj stvari, ki jih nakracaš, potem pa zbereš veliko denarja, da stvar izdaš ali kaj podobnega.

Toda odziv, ki sem ga dobila s strani ženske je bil, da je upala na nekaj manj samopromocijskega. Resnica je, če bi ta ženska kupila mojo knjigo, bi jaz dobila dolar. V redu, morda 1,39 dolarja. Naj dodam, da obstajajo stvari, imenovane knjižnice.

Bila sem tako šokirana zaradi njenega komentarja, da sem preprosto izbrisala objavo, vendar o tem nisem nehala razmišljati in danes si želim, da ga ne bi izbrisala. Želim si, da bi ji lahko povedala to, kar zdaj delim s teboj.

Nobena ženska se ne bi smela sramovati, še posebej v odnosu z drugo žensko, ker je delila svoja darila, svoje trdo delo ali svojo produktivnost – ali ker je svetu dala vedeti, da obstaja. Ker se ni skrila v sod. Ker si je drznila, da ga je delila v svet.

Ni dovolj, da si pridobimo moč, če nam bo preveč nerodno, da bi jo izrazile. Če se bomo preveč bale, da nas bo nekdo zasramoval, ker smo postale prevelike za naše gnezdo. Pretežko smo delale, da bi odvrgle zunanjo verigo suženjstva, da bi se zdaj priklenile z notranjimi, ker bi tvegale posmehovanje in neodobravanje zaradi drznosti, ker smo poskusile.

Upam, da če bereš tole, lahko takrat, ko vidiš žensko, ki se bori, da bi se nekaj lepega zgodilo (in verjemi mi, tudi če je videti, da stvari dela zlahka, je zadaj veliko truda in bojev), da boš predala Bogu tvojo sodbo ali ljubosumje ali karkoli že je – in rekla, iz srca: “Gremo, punca.”

Zadnja stvar, ki jo potrebuje svet, je, da bi kdorkoli od nas skrival svoje darove. In tisto, kar potrebujemo več kot česarkoli drugega, je, da se vsi medsebojno podpremo, da bi vsak lahko bil vse, kar je lahko.«

To me je zopet spomnilo nato, kako pomembno je sestrstvo. In kako ključnega pomena je, da si povezana z ženskami, ki te razumejo in podpirajo. Ker so same šle ali gredo skozi svoje čustveno prebujenje in čutijo v sebi močan klic, da to, kar je njihovo darilo podelijo z ljudmi in s svetom.

Vedno znova me zaboli, ko slišim kritiko s strani žensk in sojenje, kjer je jasno, da gre za ljubosumje zaradi tega, ker je ženska nekaj korakov pred njo. In sama vem, kako težko mi je bilo, ko sem takrat, ko sem s ponosom in navdušenjem podelila nekaj novega prepogosto naletela ne na podporo in vzpodbudo, temveč odkrit napad, kritiko in potrebo po tem, da bi te uničili.

Danes vem, da vse to vznika iz zanikane notranje potrebe v posameznici, ki to počne. Danes vem, da je ljubosumje odziv, ki razkriva potrebo po tem, da bi to kvaliteto, dejanje ali priznanje spoznala v sebi, ga objela in utelesila.

Vendar ni nič manj boleče, ko te nekdo odkrito napade in poskuša potegniti na svoj nivo.

Danes vem, da se ti vedno, ko si uglašena s sabo tam zato, da si zgled drugim. In ni enostavno držati svoj prostor za svojo dragocenost, veličastnost in edinstvenost. Vendar tega nihče ne more narediti namesto tebe ali zate.

Na tebi je, da držiš sebe in svoje darilo. Da bi ga lahko delila z ljudmi in s svetom. To lahko narediš šele takrat, ko si ti polna v sebi, ko ti brezmejno zaupaš vase, spoštuješ sebe, ceniš to, kar imaš da deliš in se zavedaš, da je to, kar imaš in to kdo si edinstveno, enkratno in neponovljivo.

Nikoli ni bilo ženske, kot si ti in nikoli več je ne bo.

Imaš enkratno priložnost, da svoje darilo deliš s svetom. Druga možnost, ki ti je vedno na voljo pa je, da se skriješ in pomanjšaš, da bi bila sprejeta.

In o tem sem govorila v senci meseca, ko smo delale z Ljubosumno žensko v Sistar templju.

In ker vem, da skupaj lahko letimo dlje in hitreje, te vabim v notranji krog Sistar, kjer so vsak mesec na voljo zvočni posnetki predavanj, druženja v živo, zapisi in vodene prakse.

V spletnem templju je na voljo 117 zapisov v knjižnici Templja, 95 video posnetkov in 27 avdio posnetkov predavanj, ki jih lahko takoj poslušaš na temo ženstvenosti, medsebojnih odnosov in stika s svojo Žensko Dušo. Na voljo je 13 vodenih praks med drugim Sprostitev, Oceansko dihanje, Povezovanje z maternico, Negovanje maternice, Negovanje Dragulja, Drevo.

Ker globoko verjamem, da je ravno sestrstvo tisto, ki krepi povezanost s tvojo izvorno esenco ženstvenosti in pomaga preobraziti vse ovire, ki stojijo na poti, da resnično objameš to kdo si v resnici – Celostna in Celovita.

Sestrstvo ustvarja sveti prostor za zdravljenje. Sestrstvo te spodbudi, da vstopiš v svoj notranji tempelj, da odpreš vrata v svojo maternico in ozdraviš vse ranjenosti, ki jih nosiš s seboj ne le iz tega življenja, temveč tudi s strani tvojih prednic. Bolečine, rane, ločenost, ki jih nosiš v sebi je potrebno objeti in sprejeti in pogosto brez podpore sestra tega enostavno ne zmoreš. Kultivirati je potrebno odnose, da jih organiziraš okoli rasti in evolucije, namesto da v njih iščeš varnost, zaščitenost in tolažbo.

Namesto poudarjanja samozadostnega posameznika, sestrstvo prinaša s seboj pomembnost povezanosti in pripadanja.
Namesto nadzora in kontroliranja sestrstvo predstavlja naravno mrežo življenja, ki te ujame vedno, ko imaš občutek, da boš padla.
Namesto nepovezanosti s čustvi in občutki, jih sestrstvo prepoznava in interpretira kot vir modrosti.
Namesto ignoriranja fizičnih potreb telesa sestrstvo vidi telo kot tempelj, ki pripada svetosti življenja.

Če resnično želiš v polnosti utelesiti svoj dušni namen, živeti svojo poklicanost, je izjemno pomembno, da ustvariš medsebojne odnose in soustvarjalno partnerstvo z ženskami, kjer stojite druga z drugo in druga za drugo v porajanju sebe, v realiziranju tvojih polnih potencialov, da postaneš pristna, avtentična ženska, za katero si se rodila, da SI.

Dejstvo je, da nisi tukaj, da bi bila sama. Nisi ustvarjena za individualizem. Sestrstvo ti omogoči, da začutiš in vstopiš v celoto. Zdaj.

Klikni na povezavo in si zagotovi svoje mesto v templju.
Darilo za Vsako SiStar je ključ, ki odpira vrata v tempelj.
Več najdeš na povezavi http://divine.si/divinefemme/sistars.html

Bodi Svetoba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja